KUINKA KULTA-, HOPEA- JA PLATINAESINEET ARVIOIDAAN?

Jalometallien kuten kullan, platinan ja hopean arviointi tapahtuu yksinkertaisella raaputuskokeella. Raaputuskokeella ja testihapolla saadaan selville jalometallin karaattipitoisuus, jonka perusteella määritellään ostohinta. Soveltamamme kullan, platinan ja hopean hinnat perustuvat jalometallien maailmanmarkkinahintaan. Hintamme päivitetään päivittäin, katso kullan hinnat täältä.

Jokainen lähetys avataan kahden henkilön läsnä ollessa ja valokuvataan. Jos Finkulta.fi epäilee esineiden aitoutta tai alkuperää, se voi kieltäytyä esineiden ostamisesta.

Tässä joitakin tavallisimpia esimerkkejä kulta-, platina- ja hopeaesineistä, joita Finkulta.fi ostaa.

Guldklocka_varderingssida.jpg

Jalometallista valmistetut taskukellot sekä naisten ja miesten rannekellot:

Otamme vastaan kaikkia kellomerkkejä. Ratkaisevaa on kullan arvo. Kultakellojen kultapitoisuus on yleensä 14 tai 18 karaattia riippumatta siitä, onko kyseessä miesten vai naisten kello. Kellon toimivuus ei vaikuta arvioon. Merkitystä on ainoastaan metallilla ja karaateilla.

Guldsmycken_varderingssida.jpg

Finkulta.fi ostaa kaikenlaisia kultakoruja. Kulta-, platina- tai hopeakorun kunto ei vaikuta esineestä maksettavaan hintaan. Esineen arvoon vaikuttaa paino ja karaatit. Korun kultapitoisuus on tavallisesti 8-24 karaattia. Ostamme kultaisia sormuksia, kaulaketjuja ja korvakoruja, mutta myös kultaisia koriste-esineitä ja matkamuistoja sekä pöytähopeaa ja hopeamaljakoita.

Guldarmband_varderingssida.jpg

Ostamme kultaisia rannekkeita ja rannekoruja:

Voit myydä meille kultaiset ja hopeiset rannekorusi heloilla tai ilman. Tavallisia ketjutyyppejä:

  • Bismarck
  • Panssari
  • Cordell
  • X-ketju
  • Kuningas- ja kuningatarketju

Platinasta tehdyt rannekorut ovat harvinaisempia, mutta ostamme myös niitä. Kaikkien asiakkaan toimittamien kulta-, hopea- ja platinaesineiden arviot perustuvat painoon ja karaattimäärään, joten esineen rikkinäisyys ei vaikuta maksettavaan hintaan.

Guldhalsband_varderingssida.jpg

Ostamme kultaisia 8-24 karaatin kaulaketjuja ja hopeaketjuja:

Otamme vastaan erilaatuisia ja -painoisia kulta- ja hopeaketjuja. Kaulaketjun (hopea tai kulta) tyypillä ei ole merkitystä.

Guldmynt_varderingssida.jpg

Kultakolikko on jalometallina hyvä ja arvoltaan selkeästi määriteltävä esine:

Ostamme kaikenlaisia kultakolikoita. Kultakolikon kutsuminen kolikoksi edellyttää, että se on toiminut oikeana maksuvälineenä.Oikeilla kultakolikoilla on aina tarkasti määritelty paino, ja niiden karaattipitoisuus on tavallisesti korkea. Esimerkiksi 20 dollarin kolikon, ”double eaglen”, tarkka paino on 33,436 grammaa, joka tavallisesti pyöristetään. Me otamme kuitenkin vastaan kultaa, hopeaa ja platinaa kaikissa muodoissaan, vaikka esine ei olisi pyöreä.

Guldring_varderingssida.jpg

Yleisin ostamamme kultaesine on kultasormus:

Finkulta.fi ostaa kaikenlaisia jakometalleista valmistettuja sormuksia. Otamme vastaan kullasta, hopeasta ja platinasta valmistettuja kihlasormuksia, carmosiér-sormuksia, timanttisormuksia ja muistosormuksia. Ostamme jalokivellisiä sormuksia, mutta maksamme ainoastaan jalometalleista. Timanttien ja jalokivien painoa ei lasketa mukaan arvioon. Saat esineistäsi aina arvion, ja sinulla on aina täysi perumisoikeus. Esineen arvo riippuu sen painosta ja karaateista.

Guldkedja_varderingssida.jpg

Ostamme 8-24-karaattisia kultaketjuja:

Voit myydä meille kultaketjusi ja hopeaketjusi. Tavallisimpia ovat bismarck-, venetsia-, panssari-, singapore-, kuningas- ja kuningatarketjut sekä uniikit ketjut. Ketjun viallisuus tai rikkinäisyys ei vaikuta siitä maksettavaan hintaan. Saat kullastasi aina parhaan hinnan esineen ulkonäöstä riippumatta.

Skrotguld_varderingssida.jpg

Romukulta:

Myymällä romukultasi ja hammaskultasi Finkulta.fi:lle saat kullastasi parhaan hinnan helpoimmalla mahdollisella tavalla. Ostamme romukullan lisäksi myös romuhopeaa ja -platinaa.


MYY SUORAAN VERKOSSA TILAA KULTAPUSSI ILMAISEKSI TÄÄLTÄ:

Oletko poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö?

Näin maksamme

Kulta

24K 41,9 euro/g
23K 38,9 euro/g
22K 37,2 euro/g
21K 35,4 euro/g
18K 30,3 euro/g
14K 25,3 euro/g

Hopea

830/1000 0,26 euro/g
925/1000 0,29 euro/g

Platina

950/1000 14,8 euro/g
41,9 euro/g

 
FinnishFinnish SwedishSwedish
EnglishEnglish FrenchFrench
SpanishSpanish DeutschDeutsch